Kroatië Bezienswaardigheden

Kroatië kent, uiteraard, een groot aantal bezienswaardigheden. Het is een prachtig land dat een totaal andere cultuur en natuur kent dan we in West-Europa gewend zijn. Het grote voordeel van deze verschillen is dat het uitermate interessant is om er in Kroatië op uit te trekken en op deze manier met veel verschillende culturele aspecten in aanraking te komen. Wanneer men zich openstelt voor nieuwe invloeden zal men een geweldige tijd beleven in Kroatië en er herinneringen aanmaken die men nog lang zal willen en kunnen koesteren. Een vakantie naar Kroatië zal daarom niet snel worden vergeten wanneer er wordt gekeken naar een aantal van de bezienswaardigheden die het land rijk is.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Kroatië is een historische arena in Pula. Dit is een stadje in Kroatië en het is een zeer populaire bezienswaardigheid. De bijzondere arena trekt al jaren grote groepen mensen en mag daarom tijdens een vakantie in Kroatië zeker niet ontbreken op het lijstje der bezienswaardigheden.

Wat ook niet mag ontbreken zijn de nationale parken die Kroatië kent. Als gezegd kent het land een totaal andere natuur dan we hier in België gewend zijn. Het is daarom zeer interessant om de nationale parken als bezienswaardigheden aan te doen. Men zal in de natuur niet alleen volledig tot rust kunnen komen, het zal daarnaast ook een bron van nieuwe invloeden zijn waardoor men in aanraking komt met een totaal andere natuur dan we doorgaans gewend zijn. Dit zal de nodige verbazing opleveren, maar vooral herinneringen die niet snel meer vergeten zullen worden. In totaal kent Kroatië acht verschillende nationale parken, die stuk voor stuk als bezienswaardigheden gezien kunnen worden.

Onder de bezienswaardigheden in Kroatië valt daarnaast het stadje Labin. Dit is een zeer nostalgisch stadje dat absoluut niet mag ontbreken in deze lijst. Het plaatsje stamt uit de Middeleeuwen en is daarmee hartstikke oud. In de zomer worden er hier talloze activiteiten georganiseerd en valt het dus sterk aan te raden om hier eens een kijkje te nemen. Er zal voor het hele gezin van alles te beleven zijn.

Naast de historische arena in Pula valt er meer te vinden in dit stadje. Zo biedt het ook verschillende Romaanse gebouwen, een theater en een kasteel als bezienswaardigheden. Het theater is opgebouwd in een Romeinse stijl en daarmee op zich al een bezienswaardigheid. Daarnaast kan het natuurlijk zeer interessant zijn om eens een voorstelling bij te wonen. Zelfs wanneer u hier niks van zult verstaan kan het de moeite waard zijn om eens te kijken naar de manier waarop de mensen in Kroatië omgaan met theater. Dit is in principe heel anders dan dat we het hier gewend zijn, wat opnieuw voor een hoop verbazing kan zorgen.

Tenslotte valt het sterk aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan het plaatsje Rovinj. Dit stadje biedt meerdere bezienswaardigheden en is daardoor zeer populair onder toeristen. Het valt met name aan te raden om eens te gaan kijken in de Eupheimakerk, dit is een zeer bijzondere kerk.

Hotel Arrangementen In Kroatië


 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!